Boekstart-dag

Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. Ontdek samen met je baby hoeveel plezier je aan boeken kan beleven.

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest.  Jou nog meer laten genieten van boeken samen met je baby of peuter, daar draait het om. Laat je alvast inspireren door de Boekstart-pakketten en interessante weetjes over boeken, baby's en peuters.

Zaterdag 22 mei: Boekstart-dag!

Tijdens die dag staat verschillende bibliotheek in het teken van jonge gezinnen met kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Jammer genoeg moeten we de boekstart-dag omwille van de huidige coronamaatregelen annuleren ...

Boekstartdag2021_banner

 

Boekstart-webinar op 19 mei

Wat lees ik voor aan een baby van 6 maanden? Welke toffe zwart/wit boekjes zijn er? Welke boeken zijn leuk voor mijn éénjarige of met welke boeken kan een peuter eerste woordjes leren? 

Het aanbod aan boeken voor kinderen van 0 tot 2,5 groeit jaar na jaar exponentieel aan. Tijdens het Boekstart-webinar van 19 mei gaan kenners door het grote, diverse aanbod en laten ze je zien hoe je je weg vindt en de leukste boeken voor jouw baby, de peuters in de kinderopvang of de jongste bezoekers in de bib kan vinden!

Schrijf je gratis in voor het Boekstart-webinar op 19 mei!

 

Boekstart-dag fotowedstrijd

Stuur een leuke foto in van je voorleesmoment met jouw baby of peuter! Laat het Boekstart-plezier ervan af spatten of laat het gewoon erg gezellig zijn. Er worden drie boekenpakketten vol leuke baby-en peuterboeken onder de winnaars verloot.

Je kan je foto insturen tussen 17 mei 2021 en 31 mei 2021. Na 31 mei worden de winnaars bekend gemaakt!

Boekstartdag2021_tafereel
Stuur je foto in op Boekstart.be

Een terugblik op de eerste editie in 2019

Kijk mee hoe de eerste Boekstart-dag in heel wat bibliotheken voor blije kindergezichtjes zorgde.