Jeugdboekenmaand 2021

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt.

Applaus ...

... dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. We zullen hen tussen 1 en 31 maart op verschillende manieren in de kijker zetten. 'Lezen is een feest!': onder die noemer vieren we een maand lang!

Wedstrijd: Wat is jouw feestboek?

Maak een feestelijke foto of een party-filmpje van jezelf met jouw favoriete boek! Wie weet win je wel een boekenpakket of een bezoek van één van de leden van het feestcomité aan je klas of bib! Stuur je foto of filmpje hier in (tot en met 31 maart).

Lezen is een FEEST!

Leo Timmers maakte voor de 50ste verjaardag van de Jeugdboekenmaand een prachtige affiche waar het leesplezier vanaf spat!

Neem deel aan onze kleurwedstrijd en maak kans op een prachtig geschenk.

Kom deze maand jouw kleurprent en feesthoedje afhalen in de bib en feest mee.

Feestwandeling

De bibliotheek feest dit jaar niet alleen!

Samen met het gemeentelijk team sport hebben we een leuke wandeling uitgestippeld. Tijdens dit tochtje van 1 km vind je allerhande vragen en doe-opdrachten.

Zet je beste beentje voor en maak kans op een leuke prijs! Elke deelnemer krijgt een kleine attentie toegestuurd.

Route:

Jeugdboekenmaand route

Kleurwedstrijd

Haal je mooiste kleurpotloden boven en maak een kunstwerk van je tekening! Bij inlevering van je tekening maak je ook weer kans op een leuke prijs.

Deelnemingsformulieren en kleurplaten kan je afhalen bij onze Lezen is een FEEST-stand aan de ingang van de bib.

Wedstrijd: wat is jouw feestboek?

Maak een feestelijke foto of een party-filmpje van jezelf met jouw favoriete boek!

Wie weet win je wel een boekenpakket of een bezoek van een van de leden van het feestcomité aan je klas of bib!