Haal het boekenpakket voor je peuter af!

Boekstart wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en Boekstartboodschap zo breed mogelijk te verspreiden via de consultatiebureaus van Kind en Gezin en de bibliotheek.

Logo Boekstart

Wat is Boekstart?

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. In de praktijk willen we ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau doen. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Waarom Boekstart?

Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Hoe werkt het?

Wij zijn een Boekstart-bib!  Wanneer je met jouw kindje op controlebezoek gaat bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, dan krijg je een uitnodiging om een gratis Boekstart-pakket.

Met deze bon haal je een gratis Boekstart-pakket af in de bib. Je krijgt een vrolijke draagtas met daarin twee boekjes voor je kind en info over voorlezen. Ouders en kinderen zijn altijd welkom in de bib. We maken je op dat moment graag wegwijs in de bib en schrijven je kindje gratis in.

Meer info?

Op deze website vind je verder heel wat informatie en boekentips: www.boekstart.be