Mijn bibliotheek

Al jouw bibliotheekdiensten op één plaats. Maak van de bibliotheek nog meer jouw bibliotheek met Mijn Bibliotheek. Verlengen, reserveren, lijstjes maken, leengeschiedenis, kaarten koppelen, ...

Waarom een Mijn bibliotheek-profiel aanmaken?

Als je een profiel hebt bij Mijn Bibliotheek kun je:

• jouw ontleende materialen verlengen en online reserveren
  • een overzicht van je kosten bekijken
  • lidmaatschappen van verschillende bibliotheken of verschillende gezinsleden samen beheren. Aan één profiel kun je zoveel lidkaarten koppelen als je wenst.
  • lijstjes maken en bewaren van je favoriete bibliotheekitems
  • jouw uitleengeschiedenis raadplegen

Hoe maak ik een Mijn bibliotheek-profiel aan?

Klik op "Aanmelden bij Mijn Bibliotheek" en klik op de aanmeldpagina de link "Maak een profiel aan" aan.

Volg de stappen van het registratieformulier:

1. Controleer of de juiste bibliotheek is ingevuld, klik "volgende".
  2. Koppel je lidmaatschap aan je profiel: neem je lenerspas bij de hand en vul de velden naam en lenersnummer in.
    Deze gegevens heb je in het vervolg niet meer nodig om Mijn Bibliotheek te gebruiken!
  3. Vervolledig je Mijn Bibliotheek-profiel: hier kies je een eigen wachtwoord en een gebruikersnaam. Daarmee kun je later inloggen op onze site. Klik op “Profiel aanmaken”. Je krijgt ook nog een bevestigingsmail.

Hoe kan ik een overzicht van mijn uitleningen krijgen en verlengen?

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek om je uitleningen te bekijken en om de uitleentermijn van uitgeleende items te verlengen. Nog geen profiel? Volg deze stappen.

Wanneer je bent aangemeld kun je het gebruikersmenu gebruiken om je persoonlijke gegevens te consulteren. Het bekijken van je ontleningen vind je als eerste optie terug.

Als je meerdere lidkaarten gekoppeld hebt kies dan de bibliotheekkaart waarvan je de uitleningen wenst te bekijken.

Bij elk item kun je zien wanneer en in welke bibliotheek je het ontleend hebt. Je ziet ook hoe lang je uitleentermijn nog loopt, of dat deze vervallen is. Items waarvan je de uitleentermijn kunt verlengen hebben een verlengknop. Zie je geen verlengknop? Dat betekent dat de uitleenvoorwaarden van jouw bibliotheek geen verlenging meer toestaan. Bovenaan het overzicht is er ook een knop waarmee je in één keer alle items die verlengbaar zijn kunt verlengen.

Hoe koppel ik extra lidkaarten aan mijn profiel?

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek en kies bij je gebruikersnaam in het gebruikersmenu de optie 'bibliotheken en lidmaatschappen'.

Je ziet een overzicht van alle reeds gekoppelde lidmaatschappen.

Klik onderaan de pagina op de Voeg bibliotheekkaart toe knop en volg de stappen.